Somme bagatelliserer tigginga

Etter det siste innlegget mitt om å forby tigging, har det kome masse reaksjonar i ymse nettmedia. Dette tykkjer eg er fint, for vi treng å diskutere dette temaet.

Eg har ingen problem med å bli kalla både det eine eller det andre i samband med at eg ytrar det mange andre tenkjer, men ikkje tør seie høgt. Men eg reagerer ein smule på den måten somme bagatelliserer konsekvensane av tigging på.

Det er akkurat som om det å la tigginga halde fram skulle vera eit av dei viktigaste ledda i å sikre utjamning mellom rike og fattige. Det er jo nettopp for å gi alle eit økonomisk grunnlag for eit verdig liv at vi har jobba fram velferdsordningane. Tigging bør såleis strengt tatt vera unødvendig.

For utlendingar som kjem til landet, er det også fullt mogleg å få arbeidstillating for å skaffe seg jobb. Dessverre er ikkje dette føremålet til dei som kjem for å tigge, men – som Hanne Sophie Greve uttrykte i fleire media i går – dei er derimot ofte brikkar i omfattande organisert kriminalitet. Eg meiner det er sosialt uansvarleg å la dette halde fram.

Vist 303 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Jeg ble så glad da jeg leste om dette innlegget på Aftenposten.no. Det er flott at noen tør å ta opp dette temaet. Jeg har bodd 18 år i Oslo, og har nå flyttet til Bergen. I det siste har tiggingen tatt helt av i Oslo. Det er umulig å gå noen steder uten å høre “please please please!”. Jeg kan faktisk ikke føle sympati. Det gjør meg direkte sint. Jeg har faktisk lyst til å gå bort og skjelle de ut for at de tillater seg selv å synke så lavt. Jeg nekter å tro at alle de damene fra midtøsten er narkomane. Allikevel sitter de der dag ut og dag inn.

Jeg så et interessant innslag på dagsrevyen for litt siden der de intervjuet noen afrikanere som forsøkte å ta seg over til Europa. Da reporterene viste dem videoer av tiggere på gatene i Spania kunne de ikke skjønne at disse tiggerne ikke jobbet hardere. En ting er i Spania (der videoen var fra), men dette er Norge! Det er ingen grunn til at mennesker skal tigge på gaten hele dagen i Norge. Hvorfor jobber ikke innvandrere hardere for å klare seg? Hvorfor har de en slik avslappet innstilling til at vi skal gjøre alt for de?

Det er ikke bare tiggerne på gaten som er irriterende, også damene som kommer bort til deg når du ligger i parken for å ta tomflaskene dine. De kan titte inn i vesken din og peke på at de vil ha flaken din og bli sint om du vil bruke den som vannflaske. Det har rett og slett gått for langt!

Flott innlegg! Stå på!

Takk for tilbakemeldinga!

Annonse