Som årstidene går

Ja, så er det berre ein dag att til den store valdagen. Eg skal likevel tusle veg for å stemme allereie i dag. Eg har nemleg fått det for meg at det kan hende eg får svineinfluensa i natt, og at det dermed hastar å få gjort det unna.

I og med at eg har drive intens valkamp i fem veker og omtrent ikkje vore heime, har eg eigentleg ikkje fått med meg at årstidene har skifta.

Eg har drege rundt på ein gigantisk koffert der eg mellom anna hadde pakka sommarkjole og sandalar. Då valkampturneen min tok til, var ikkje dette direkte upraktisk – det var jo godt over 20 grader somme dagar. Dei siste par vekene derimot har det vore såpass kaldt at synet av sandalane har vore meir lattervekkjande enn fristande.

Det har vore utruleg lærerikt og spennande å få vera førstekandidaten til Senterpartiet i Møre og Romsdal denne hausten. Men det har vore ganske krevjande også.

For det første er det eit stort fylke å rekkje over. Mange kilometer med asfalt har fått kjent Subaru`en min rulle over seg, og eg har fått relativt god oversikt over rutetabellane på ferjestrekningane i fylket.

For det andre må ein fara frå bedriftsbesøk og medietreff til paneldebattar og stands samstundes som ein helst skal framstå som nokolunde klårtenkt og fornuftig. Men med mange netter utan meir enn 5-6 timar søvn og utan å ha hatt fri på vekesvis, er ikkje dette alltid like enkelt.

For alle oss stortingskandidatar og politiske parti er dommens dag i morgon. Og dommarane, det er veljarane. Eg håpar at veljarane ønskjer fire nye år med Senterpartiet ved roret, og at eg får sjansen til å arbeide for dette flotte fylket framover.

Ein ting er i alle fall sikkert, haust vil bli til kald vinter omsider. Men politisk kan både hausten og vinteren bli varm – raudgrøn og framtidsretta. I håp om dette fer eg no straks til kulturhuset i Surnadal for å putte stemmeseddelen i urna.

Godt val og god haust vidare!

Vist 476 ganger. Følges av 2 personer.
Annonse